Якість життя людини починається з любові до себе. Любов до себе - це не егоїзм, а прийняття себе, самовдосконалення і самоорганізація свого життя.

Неправильне харчування, звернення до лікарів лише при гострих станах, відвідування стоматолога в крайніх випадках, відсутність повноцінного сну і відпочинку - ознаки безвідповідального ставлення до свого здоров'я.

Для власного здоров'я не шукайте сумнівних альтернативних методів по догляду за собою. Ви гідні кращого!

Сьогодні, ми хотіли б розвіяти деякі міфи і попередити про наслідки застосування народних (альтернативних) коштів для догляду за ротовою порожниною.

Поговоримо про найбільш відомих способах відбілити зуби в домашніх умовах - перекису водню, харчовій соді і активованому вугіллі.

Харчова сода. Небезпека очищення зубів содою - в механічному пошкодженні емалі зубів, при терті крупинки соди дряпають ясна і поверхню зубів. Крім того, порушується кислотний баланс в роті, а при регулярному використанні соди можуть почати кровоточити ясна.

Перекис водню. Категорично не рекомендуємо використовувати перекис водню для освітлення емалі зубів, ви ризикуєте отримати опік слизової.

Активоване вугілля. Зола застосовувалася для чищення зубів ще з давніх-давен. Вона має здатність знімати м'який зубний наліт, але не ефективна для зняття твердого нальоту. Також існує ризик механічно пошкодити зубну емаль.

Нагадаємо, що зберегти здоров'я зубів вам допоможуть:

- збалансоване харчування;

- грамотний і постійний догляд за зубами;

- регулярне (раз на півроку) відвідування стоматолога і якісна професійна чистка зубів.

Будьте здорові, любите себе і частіше посміхайтеся!